Kişisel Google+ (plus) Neden Kapanıyor?

www.mvmedya.net

(Bu e-posta, tüketici (kişisel) Google+ hesabına sahip olduğunuz veya bir Google+ sayfasını yönettiğiniz için gönderildi.)

Google+ hesabı olan herkese bu mail geldi. Çoğu kişi bu hesabından habersiz olduğu için pek önemsemiyor. Ama aktif kullananlar var. Tabi Çoğunluk olmadığı için Google böyle bir karar almış.

İşte Mailin İçeriği

Aralık 2018'de, kullanım oranının düşük olması ve tüketicilerin beklentilerini karşılayacak şekilde ürün başarısını sürdürme konusunda karşılaştığımız zorluklar nedeniyle Nisan 2019'da Google+ ürününün tüketicilere yönelik sürümünü kullanıma kapatma kararımızı sizlere duyurmuştuk. Google+'nın bir parçası olduğunuz için size teşekkür etmek, fotoğraflarınızı ve diğer içeriğinizi nasıl indireceğinizi de kapsayan sonraki adımları sizlerle paylaşmak istiyoruz.

2 Nisan'da Google+ hesabınız ve oluşturduğunuz tüm Google+ sayfaları kullanıma kapatılacak ve ilgili içerikler tüketici Google+ hesaplarından silinmeye başlayacak. Google+'daki fotoğraf ve videolarınız Albüm Arşivinizden ve Google+ sayfalarınızdan silinecek. Nisan ayından önce yapmak kaydıyla, içeriğinizi indirip kaydedebilirsiniz. Google Fotoğraflar'da yedeklenen fotoğraf ve videolarınızın silinmeyeceğini hatırlatmak isteriz.

""Birçok kişi Google Fotoğraflar hizmetini kullanıyor. Mailde bunun ile alakalı bilgi verilmiş. O hizmet hala devam ediyor.""

Tüketici Google+ hesaplarından, Google+ Sayfalarından ve Albüm Arşivi'nden içerik silme işlemi birkaç ay sürebilir. Dolayısıyla, bu süre boyunca bazı içerikler kalabilir. Örneğin, kullanıcılar kendi Google+ hesaplarının bazı kısımlarını etkinlik günlüğü üzerinden görmeye devam edebilir ve Google+ tüketici sürümü silinene kadar G Suite kullanıcıları, bazı tüketici Google+ hesabı içeriklerini görebilir.

4 Şubat'tan itibaren yeni Google+ profilleri, sayfaları, toplulukları veya etkinlikleri oluşturamayacaksınız.

Ürünün kullanımdan kaldırılmasıyla ilgili süreç hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek ve güncellemeleri öğrenmek için eksiksiz SSS sayfasını inceleyin.

Google+ Topluluğu sahibi veya moderatörüyseniz, Google+ Topluluğu verilerinizi indirip kaydedebilirsiniz. Mart 2019 başından itibaren, herkese açık topluluklardaki her topluluk yayınında yazar, gövde metni ve fotoğraflar da dahil olmak üzere ek veriler indirilebilir durumda olacak. 

(Bu öenmli bir konu)
Sitelerde ve uygulamalarda oturum açmak için Google+ ile Oturum Açma düğmesini kullanıyorsanız, önümüzdeki haftalarda bu düğmelerin artık çalışmayacağını hatırlatmak isteriz. Ancak, bazı durumlarda bu düğmelerin yerini Google ile Oturum Açma düğmesi alabilir. Google ile Oturum Açma düğmesini gördüğünüz her yerde Google Hesabınızla oturum açabileceksiniz.

Google+ ürününü kendi sitelerinizdeki veya başka sitelerdeki yorumlar için kullandıysanız, bu özelliğin 4 Şubat'ta Blogger'dan, 7 Mart'ta da diğer sitelerden kaldırılacağını hatırlatmak isteriz. Tüm sitelerdeki Google+ yorumlarınızın tamamı 2 Nisan 2019'dan itibaren silinecek.

G Suite müşterisiyseniz G Suite hesabınızla kullandığınız Google+ etkin olmaya devam edecek. Daha ayrıntılı bilgi için G Suite yöneticinizle iletişime geçin. Yakında yeni bir görünüm ve yeni özellikler eklenecek.

Google+ API'lerini veya Google+ ile Oturum Açma sistemini kullanan bir geliştiriciyseniz, bu değişikliğin sizi nasıl etkileyeceğini öğrenmek için burayı tıklayın.

Google+ ekibi olarak, Google+'yı böyle özel bir yer haline getirdiğiniz için sizlere teşekkür ederiz. Google+'yı evleri gibi benimseyen yetenekli sanatçılardan, topluluk oluşturucularından ve fikir liderlerinden oluşan gruba minnettarız. Tutkunuz ve azminiz olmadan bunu başaramazdık.

Bu zorunlu e-posta hizmet duyurusu, Google+ Sayfası ürününüzdeki veya hesabınızdaki önemli değişiklikler konusunda bilgilendirilmeniz amacıyla gönderildi.